Μασάζ κυτταρίτιδας

Αισθητική Σώματος

Οι περισσότερες  γυναίκες ταλαιπωρούνται από την κυτταρίτιδα που έχει  την όψη «φλοιού πορτοκαλιού», ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος και την ηλικία.

Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του.

Τα σημεία που κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι  γλουτοί,  η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες.

Τα αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα είναι η κληρονομικότητα, η  καθιστική ζωή, οι ορμονικές διαταραχές, η κακή διατροφή,   η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η αυξημένη & καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης & αναψυκτικών. Οι αιτίες βέβαια μπορεί να είναι και παθολογικές.

Με το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας και  μέσω κάποιων συγκεκριμένων πιέσεων αλλά και κινήσεων που ασκούμε στο δέρμα μας βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που βοηθάει στην βελτίωση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού». Το μασάζ γίνεται με ειδικό λάδι που περιέχει αμυγδαλέλαιο, εκχύλισμα φυκιών, κισσού και αιθέρια  έλαια λεμονιού, φασκόμηλου και κυπαρισσιού, συστατικά που συμβάλουν στην λιποδιάλυση και το τοπικό πάχος.  

Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα!